<!--:ro-->Teatru social la deschiderea Conferinței Regionale Combaterea TFU în Europa de Sud-Est: pentru o mai bună protecție a copiilor<!--:-->

Teatru social la deschiderea Conferinței Regionale Combaterea TFU în Europa de Sud-Est: pentru o mai bună protecție a copiilor

Marți, 8 octombrie 2013, a fost dat start Conferinței Regionale Combaterea traficului de ființe umane în Europa de Sud-Est: Pentru o mai bună protecție a copiilor.

Evenimentul avînd drept scop abordarea politicilor de prevenire şi combatere a abuzului, exploatării faţă de copii, traficului de copii, incluzând asistenţa, protecţia şi reabilitarea copiilor în contextul apariţiei noilor forme de exploatare, inclusiv via Internet.

Experţii din peste cincisprezece ţări din Sud – Estul Europei, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale şi regionale, dar şi experţi naţionali cu mandat în prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane participă la lucrările acestui eveniment.

În cadrul evenimentului dat a fost realizată o prezentare a scenei teatrale Acționează în scenă pentru securitate în viață, Teatru Forum a Asociației ,,Tinerii pentru Dreptul la Viață”, filiala Bălți. Cu toate că publicul din cadrul conferinței a fost mai diferit de cel căruia îi este adresată această scenă (adolescenții și tinerii din instituțiile de învățămînt), aceștia s-au adeverit a fi destul de activi, cel puțin de pe loc, făcînd comentarii vis-a-vis de realitatea piesei prezentate și necesitatea acesteia întru activarea tinerilor pentru a identifica soluții de profilaxie a traficului de ființe umane.

Conferinţa este organizată de Ambasada Franţei în Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Comitetul Naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane (TFU), fiind parte din seria conferinţelor în domeniul justiţiei şi drepturile omului în Europa de Sud-Est, finanţată de Ministerul Afacerilor Externe al Franţei.

Acest eveniment are loc în contextul Campaniei naționale Săptămîna antitrafic, ceea ce reprezintă expresia parteneriatului clasic dintre autorități publie și partenerii noștrii – organizații internaționale și neguvernamentale în Republica Moldova.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.