<!--:ro-->Testarea rapidă la HIV – realitate și pentru orașul Orhei<!--:-->

Testarea rapidă la HIV – realitate și pentru orașul Orhei

În ziua de astăzi, datorită suportului internațional și național, testarea rapidă la HIV a devenit o realitate accesibilă, dar și o necesitate. Astfel putem afla dacă suntem infectați sau nu, cum să trăim cu HIV, cum să ne protejăm și să protejăm pe cei dragi, și nu mai puțin important cum să distrugem miturile persistente în comunitate.

În acest context, la data de 29 octombrie 2013, în or. Orhei, în fața Palatului de Cultură “Andrei Suruceanu”, Centrul ”Adolescentul” alături de partenerii Colegiul de Medicină, Colegiul Pedagogic, Gimnaziul ”A. Russo”, Centrul de Tineret, a desfășurat un eveniment social cu genericul ,,O generație informată pentru un viitor sănatos”.

 Prin intermediul activităților organizate de informare în masă și realizării sondajului de opinii, adolescenții au fost informați despre posibilitatea de a beneficia de servicii de consiliere și testare voluntară la HIV în baza testelor rapide, care vor fi disponibile în curînd în cadrului Centrului “Adolescentul”, datorită grantului oferit țării de către Fondul Global pentru combaterea HIV, Tuberculoză și Malarie.

Prin intermediul evenimentului realizat au fost informați circa 300 de adolescenți, iar voluntarii cei mai activi au avut parte de surprize plăcute din partea organizatorilor.

Evenimentul dat a fost realizat în cadrul proiectului UNICEF „Sporirea capacităților actorilor nonguvernamentali în prestarea serviciilor de consiliere și testare voluntară pentru adolescenții și tinerii cu risc sporit de infectare cu HIV”, implementat de Asociația “Tinerii pentru Dreptul la vIață”, Bălți cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.