<!--:ro-->Trei zile de advocacy<!--:-->

Trei zile de advocacy

Managerii și asistenții Proiectelor de Reducere a Riscurilor, implementate în Republica Moldova, au petrecut absolut constructiv sfîrșitul primei luni de vară (28-30 iunie 2012), fiind inițiați în ceea ce este planificarea unei campanii de advocacy de către dna Antonița Fonari, centrul de resurse „Tineri și Liberi”. Grație experienței valoroase și abilităților de a prezenta informația într-un mod incitant, dna Fonari a reușit să capteze atenția tuturor participanților, făcîndu-i să uite de caniculă. Astfel, într-o atmosferă plină de bună dispoziție și dorință de a descoperi noi fațete ale temei au fost:

  1. definite noțiunile „advocacy” și „lobby”,
  2. elucidate metodele și tehniciile utilizate într-o campanie de advocacy,
  3. analizate elementele ciclului de elaborare a campaniei de advocacy,
  4. identificate rolurile fiecărui partener implicat în campania de advocacy.

Ceea ce merită a fi remarcat în contextul analizei rezultatelor obținute, ține de creșterea coeziunii dintre participanți și sporirea conștientizării faptului că Uniunea pentru Prevenire HIV și Reducerea Ruscurilor este o bună platformă de lucru în comun în vederea promovării serviciilor prestate de către fiecare organizație parteneră în parte.

Continuitatea activităților inițiate în cadrul atelierului este asigurată de tema pentru acasă, pe care urmează să o îndeplinească fiecare din cei 17 participanți. Rezultatele realizării temei pentru acasă vor fi evaluate la sfîrșitul lunii iulie, cînd va avea loc o nouă întîlnire în același format și cînd va fi definitivat planul de dezvoltare strategică a programelor de reducere a riscurilor implementate în RM.

Atelierul I „Advocacy și planificare strategică pentru programele  de reducere a riscurilor implementate în RM” este organizat de Uniunea pentru Prevenirea HIV și Reducerea Riscurilor în cadrul proiectului „Sporirea durabilităţii şi vizibilităţii Programelor de Reducere a Riscurilor implementate în RM”, cu suportul financiar din partea Fundației Soros-Moldova.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.