Un act de caritate = un zîmbet de copil!

Un act de caritate = un zîmbet de copil!

La 29 aprilie, anul curent, echipa de voluntari ai Asociației ,,Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți și CSPT ,,ATIS”, au realizat o activitate frumoasă de colectare de fonduri pentru organizarea sărbătorii – 1 iunie „Ziua Internațională a Copilului” pentru copii din familiile beneficiarilor asociației.

Această activitate, de fapt, este parte componentă a unei acțiuni de binefacere cu colectare de fonduri „O femeie este fericită atunci cînd copilul ei este fericit!”, care a dat start la data de 8 martie anul curent (link-ul http://tdvbalti.wordpress.com/2013/04/16/o-femeie-este-fericita-atunci-cind-copilul-ei-este-fericit/). Tinerii voluntari, entuziasmați de rezultatele frumoase obținute dar și încurajați de coordonatorul de voluntari, au decis să continue activitatea implicînd persoane noi în activitatea de voluntariat. Astfel la activitate au participat 12 tineri, studenții ai USB „A.Russo”, facultatea de Psihologie și Asistență Socială, anul de studii I și II: Balan Veronica, Bogdan Alina, Botnarenco Valeriu, Corbu Arina, Dabija Natalia, Lazăr Ioan, Ojog Elena, Scutari Jastina, Serjantu Andriana, Șmigon Valeria, Ștefureac Andrei, Vînaga Cristina.

Activitatea dată a cuprins mai multe etape:

 1. pe parcursul a mai multor întruniri, crearea lucrărilor manuale / suvenirelor pascale: felicitări, ouă decorative, copăcei decorativi;
 2. pregătirea (informarea voluntarilor despre activitatea organizației și cu scopul acțiuniii) și repartizarea pe echipe, pentru a merge în teritoriu;
 3. realizarea „Misiei imposibile”, ce a inclus următoarele sarcini: comunicarea cu persoanele din stradă, oferirea unei felicitări pascale, în dar, unei persoane de vîrsta a treia, iar altor doritori -îmbrățișări cu mesajul„Paște fericit în sînul familiei”, fotografierea elementelor pascale, fotografierea bălțenilor cu un poster de urare „Paște fericit” și desigur, propunerea tuturor doritorilor, pentru procurare, lucrări manuale create cu scop de colectare a fondurilor;
 4. împărtășirea impresiilor, colectarea /numărarea banilor și premierea tuturor voluntarilor pentru implicare.

În urma a două activități de fundraising, realizate în cadrul Acțiunii de binefacere „O femeie este fericită atunci cînd copilul ei este fericit!” au fost colectați 1100 lei și multe impresii frumoase cu care dorim să ne împărtășim:

Echipa „Fulger”

 • Astăzi, data de 29 aprilie, am participat la o Acțiune socială deosebită „O femeie este fericită atunci cînd copilul ei este fericit!” și am rămas impresionată că oamenii sunt cointeresați de soarta copiilor. Au fost însă și dezamăgiri atunci cînd numai oamenii vîrstnici au fost cu adevărat  cointeresați și gata de a sprijini această activitate. Tinerii sunt pasivi, privesc și zîmbesc cu un zîmbet sarcastic și nu oferă nimic, și nici nu se interesează de ceea ce vorbim noi, voluntarii. Cu toate acestea mi-a plăcut mult să particip la așa o activitate. Am rămas satisfăcută de rezultatul echipei noastre. Baftă în continuare NOUĂ, voluntarilor și organizației! Am fost cei mai bravo!!!
 • Astăzi a fost prima dată cînd am participat la o activitate de colectare a banilor pentru a ajuta copiii. Mi-a plăcut mult echipa în care am fost și felul cum au reacționat oamenii la cererea noastră. Cu toate că tinerii nu prea se implică la asemenea activități, eu am avut marea plăcere să particip și să petrec timpul bine. Succese mari pe viitor!!!

Echipa „Stea”

 • Pe parcursul activității noastre am făcut cunoștință cu diverse persoane. Am rămas plăcut impresionați și am primit doar emoții positive. Am fost plăcut surprinși de acele persoane care au contribuit la ajutorul financiar. Am îmbrățișat toate categoriile de vîrstă: copii, tineri, bătrîni. Suntem satisfăcuți că am putut să vindem ceea ce ne-am propus. Această activitate ne-a produs emoții doar pozitive, ceea ce ne-a făcut mai bine dispuși.

Echipa „Epurașii”

 • La finele activității am rămas plăcut surprinși că ne-a reușit să vindem toate lucrările pe care le aveam cu noi și ne simțim mîndri că prin munca noastră vom face fericiți cel puțin cîteva familii și copii acestora.

Echipa „Ais Bravo”

 • Am trăit multe emoții și am strîns impresii cît pozitive atît și negative, deoarece la început a fost mai greu, dar succesul nu s-a lăsat așteptat, deoarece am cîștigat.
 • Au fost foarte puține persoane care ne-au refuzat, dar mai mulți au fost cointeresați de activitatea noastră și ne-au ajutat mult în colectarea de fonduri.
 • Impresiile create sunt unice și doar din cele mai pozitive. Am cunoscut mulți oameni care doresc cu adevărat să ajute copii care sunt din familii nevoiașe. Am fost foarte impresionată și surprinsă de această activitate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.