<!--:ro-->Un nou atelier – un nou început!<!--:-->

Un nou atelier – un nou început!

Data de 27-29 iunie 2013, vine a fi o dată semnificativă pentru Asociația ”Tinerii pentru Dreptul la Viață”, filiala Bălți. În această perioadă a fost lansată activitatea un nou atelier de lucru în cadrul proiectului ”Abilitarea ONG și CSPT în  consiliere și testare voluntară la HIV a adolescenților cu risc de infectare”. Acest atelier a întrunit 32 de persoane din cinci localități: mun. Bălţi, or. Rîbnița, or. Donduşeni, or. Ungheni şi or. Orhei. Atelierul a avut drept scop de ai iniția și de a elabora un plan comun de acțiuni în cadrul proiectului vizat. Inițiativa de a participa la eveniment aparţine colaboratorilor și voluntarilor Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor și ONG-urilor, care desfăşoară activităţi adresate adolescenților și tinerilor.

Pe parccursul celor trei zile  au fost prezentate rezultatele  obținute în cadrul proiectului pe parcursul anului 2012, dar şi cele preconizate pentru perioada anilor 2013-2014. Participanții au învăţat ce este  abordarea outreach, care este rolul activităţilor outreach, ce este vulnerabilitate și risc, mediu – stil de viață – grup de risc, stigmă și discriminare, cine şi cum poate deveni un lucrător outreach, cum pot fi coordonate eforturile comune de sporire a accesului adolescenţilor la servicii de ocrotire a sănătăţii.

Ultima zi a atelierului a fost dedicată  planificării agendei locale de activități în cadrul proiectului dat.

Pe parcursul anului 2013-2014 sunt prevazute și alte ateliere de instruire pentru lucrătorii ONG și CSPT, mese rotunde, activități de sensibilizare a populației privind infecția HIV în rîndurile tinerilor. În cadrul activităților date neapărat vor fi implicați voluntarii outreach. Respectiv, în cele cinci localități se vor realiza mai multe acțiuni de sensibilizare a tinerilor vis-a-vis de infecția HIV.

Suntem ferm convinși de faptul că partenerii din cele cinci localități sus menționate vor depune eforturi mari pentru a schimba situația în ceea ce privește accesul adolecenților cu risc sporit de infectare la servicii de consiliere și testare voluntară la HIV a.

Atelierul a fost organizat în cadrul proiectului regional UNICEF ”Abilitarea ONG și CSPT în  consiliere și testare voluntară la HIV a adolescenților cu risc de infectare”, realizat cu suportul Comisiei Europene (European Commission).

Detalii:

Ala Iaţco, preşedinte Asociatia „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, Balti

Tel: 0231 61472 / 079571441

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.