„Un tînăr informat este un tînăr protejat”

„Un tînăr informat este un tînăr protejat”

Fiecare adolescent care deține o informație despre HIV/SIDA și o poate transmite și altora, poate astfel proteja pe cei din jurul său dar și pe sine însuși.

La 14 noiembrie anul curent, echipa de voluntari și outreach ai Centrului „Adolescentul”, elevi și studenți ai  Colegiului de Medicină, Colegiului de Pedagogie „V. Lupu” și a Gimnaziului „A. Russo”, au desfășurat o acțiune social-educativă, în fața Palatului de Cultură „Andrei Suruceanu’’ din or. Orhei.

Circa 300 de tineri au beneficiat de comunicarea de la egala la egal cu voluntarii la temele: HIV și SIDA, căile de transmitere și modalitățile de protecție, servicii de sănătate pentru tineri prestate de Centrul „Adolescentul” și Centrul Prietenos Tinerilor, testul la HIV, unde poți să-l faci?

În acelaș context au fost distribuite și materiale informaționale, ce conțin datele de contact ale centrului. Iar cei mai ingenioși tineri au avut parte de surprise – postere și baloane cu logourile partenerilor.

Eveniment realizat în cadrul Proiectului regional UNICEF, implementat de Asociația ,,Tinerii pentru Dreptul la Viață”, filiala Bălți cu suportul Uniunii Europene „Sporirea capacităților actorilor nonguvernamentali în prestarea serviciilor de consiliere și testare voluntară pentru adolescenții și tinerii cu risc sporit de infectare cu HIV”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.