<!--:ro-->UNAIDS a desemnat-o pe Victoria Beckham în calitate de Ambasador Internțional al Bunăvoinței<!--:-->

UNAIDS a desemnat-o pe Victoria Beckham în calitate de Ambasador Internțional al Bunăvoinței

Programul Națiunilor Unite privind HIV/SIDA (UNAIDS) a numit-o pe designerul de moda Victoria Beckham în calitate de Ambasador Internațional UNAIDS al Bunăvoinței. Anunțul a fost făcut la un eveniment special organizat în timpul celei de-a 69-a Asamblee Generale a Organizației Națiunilor Unite în New York.

”Visez la o generație liberă de virusul HIV și știu că sprijinul Victoriei ne va ajuta să atingem acest obiectiv comun”, a declarat Michel Sidibe, Directorul Executiv al UNAIDS. ”Creativitatea, inovația și mobilitatea ei va amplifica eforturile noastre și ne va aduce cu un pas mai aproape de sfârșitul epidemiei SIDA.”

În noul ei rol în calitate de ambasador pentru UNAIDS doamna Beckham va lucra pentru a asigura ca toți copiii să se nască fără HIV iar copiii și femeile care traiesc cu sau sunt afectați de HIV să aibă acces la medicamente și îngrijire.

”Acesta este începutul unui drum important pentru mine. Ca o femeie și o mamă am responsabilitatea de a sprijini alte femei”, a spus doamna Beckham. ”Sunt mândră și onorată să lucrez cu UNAIDS în acest nou rol pentru a ajuta la creșterea resurselor și a gradului de conștientizare, pentru a sprijini femeile și copiii afectați de HIV.”

În luna februarie a acestui an, doamna Beckham a vizitat clinicile pentru tratamentul HIV din Cape Town, Africa de Sud, unde a învățat despre importanța tratamentului antiretroviral și despre cum copiii sunt lăsați în urmă în accesul la tratament.

Terapia antiretrovirală poate reduce riscul unei mame, care trăiește cu HIV, să transmită virusul copilului ei până la sub 5%. Cu toate acestea, în 2013, o treime din femeile gravide care trăiesc cu HIV nu au avut acces la medicamente și 240 000 de copii s-au infectat cu HIV.

În 2013, mai puțin de jumătate din toți copiii care au fost expuși la HIV au fost testați la virus în perioada optimă de trei luni și numai 24% au avut acces la tratament de salvare. Fără tratament, jumatate din toti copiii născuți cu HIV vor muri până la vârsta de doi ani și majoritatea vor muri până la vârsta de cinci ani.

De-a lungul ultimilor cinci ani oferirea accesului la medicamente antiretrovirale pentru femeile gravide care trăiesc cu HIV a ajutat 900 000 de copii să se nască fără HIV. UNAIDS și partenerii săi lucrează pentru a asigura că toți copiii, de pretutindeni, se nasc fără virusul HIV și au acces la medicamente, îngrijire și sprijin de care au nevoie.

Sursa: aids.md

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.