<!--:ro-->UORN (Moldova) – subrecipient al programului regional EHRN<!--:-->

UORN (Moldova) – subrecipient al programului regional EHRN

Începând cu anul 2014, Uniunea organizațiilor active în domeniul reducerii noxelor și prevenii HIV (UORN) din Republica Moldova va implementa activități de reducere a noxelor în cadrul unui program regional al Rețelei Euroasiatice pentru Reducerea Riscurilor / Eurasion Harm Reduction Network (EHRN).
La concursul de selectare a subrecipienților programului regional, lansat de EHRN, au participat ONG-uri din 9 țări din cele 10 care au fost invitate să aplice (Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Moldova, Tadjikistan, cu excepția Armeniei).
Concursul s-a desfășurat în perioada 18 septembrie-16 octombrie curent. Comitetul de experți, care s-a întrunit pe 11-12 noiembrie, a apreciat înalt fiecare dintre propunerile de finanțare ale țărilor aplicante, în final selectând 5 ONG-uri din 5 țări, care vor participa în calitate de subrecipienți pentru implementarea activităților programului regional la nivel național. Acestea sunt:
  1. ONG “Inițiativa Pozitivă” (Belarus)
  2. “Rețeaua de Reducere a Riscurilor” (Georgia)
  3. “Uniunea organizațiilor active în domeniul reducerii noxelor și prevenii HIV” (UORN) din Republica Moldova
  4. “Uniunea persoanelor care trăiesc cu HIV” din Kazahstan
  5. „Comunitatea utilizatorilor de droguri plus” din Tadjikistan
Menționăm că Republica Moldova a înaintat o propunere de finanțare către Rețeaua Euroasiatică de Reducere a Riscurilor (EHRN) la mijlocul lunii octombrie, după ce EHRN a primit o invitație din partea Fondului Global de combatere a SIDA, Tuberculozei și Malariei (FG) de a participa la testarea noului model de finanțare. Unul dintre obiectivele majore ale programului regional constă în consolidarea comunităților consumatorilor de droguri, inclusiv a persoanelor care traiesc cu HIV. Prin intermediul programului regional, EHRN își propune drept scop prevenirea răspândirii epidemiei HIV în Europa de Est și Asia Centrală (EEAC) prin îmbunătățirea eforturilor de advocacy în domeniul reducerii riscurilor.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.