Virușii sunt diferiți, oamenii – aceiași!

Virușii sunt diferiți, oamenii – aceiași!

Marcarea Zilei internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA oferă o oportunitate pentru sporirea nivelului de informare a populației despre infecția HIV/SIDA, în general, și pentru creșterea gradului de toleranță față de persoanele care trăiesc cu HIV, inclusiv reducerea nivelului de discriminare față de ele.

Astăzi în comun cu beneficiarii, angajații Uniunea pentru Prevenirea HIV şi Reducerea Riscurilor au comemorat cele 809 persoane decedate de la începutul epidemiei HIV/SIDA în mun. Bălți. Lipsa persoanelor decedate de SIDA a fost simbolizată de încălțămintea de culoare roșie din care a fost creat simbolul atitudinii tolerante față de persoanele care trăiesc cu HIV – Panglica Roșie.

La fel, în cadrul evenimentului au fost aprinse lumânări și au fost împărtășite istorii ale persoanelor decedate de SIDA.

În fiecare an, în a treia duminică din luna mai, se marchează Ziua internațională de comemorare a persoanelor decedate de SIDA. În această zi, toți cei care nu sunt indiferenți față de problema HIV/SIDA își consolidează eforturile de combatere a epidemiei: informând despre căile de transmitere, unind și îndemnând oamenii să-și cunoască statutul HIV, să manifeste toleranță față de cei afectați de epidemie și să ia o poziție activă în contracararea infecției cu HIV.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.