#ZeroDiscriminare

#ZeroDiscriminare

Ziua „Zero Discriminare” este marcată în fiecare an de 1 Martie, de la oficializarea acesteia în 2014 la inițiativa ONU. Campania #ZeroDiscrimination este oportunitate de a solicita oamenilor de pretutindeni să promoveze şi să sărbătorească diversitatea, toleranţa şi incluziunea şi să acționeze împreună pentru a pune capăt discriminării.

Mecanismul Evaluării Periodice Universale (Universal Periodic Review/UPR) este o oportunitate pentru diminuarea și eliminarea discriminării față de persoanele în special vulnerabile, inclusiv în contextul HIV.

La 23-24 februarie 2021 echipa de para-juriști specializați, coordonați de Uniune, a participat în cadrul unui atelier de lucru în importanța utilizării mecanismului dat în evaluarea respectării drepturilor omului, colectarea datelor de încălcare a drepturilor persoanelor din grupurile cu risc sporit de infectare la HIV și raportarea acestor date la nivel național și internațional.

Atelierul a fost coordonat de către avocații Promo-LEX Avocat Vieru Vadim și Nicoleta Hriplivii. Rezultatele acestei colaborări se vor regăsi în Raportul comun.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul proiectului „Abilitarea juridică a comunităților vulnerabile – etapa III”, Grant No. 14978, implementat de Uniunea pentru prevenirea HIV și reducerea riscurilor cu susținerea financiară a Departamentului Justiție și Drepturile Omului al fb.com/fsorosmoldova

#uorn #paralegals #Parajurist #parajuristmd #legalaid #fundatiasorosmoldova

Resursele UNODC utilizate in articol pot fi gasite pe pagina oficiala a campaniei #ZeroDiscriminationDay2021 https://rb.gy/9xtuhm UNAIDS Moldova

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.