ZIUA INTERNAȚIONALĂ DE COMBATERE SIDA 2016 – Pledez pentru prevenirea HIV (#HIVprevention)

ZIUA INTERNAȚIONALĂ DE COMBATERE SIDA 2016 – Pledez pentru prevenirea HIV (#HIVprevention)

Pledez pentru prevenirea HIV(#HIVprevention)

Declinul noilor infecții cu HIV în rîndul adulților a stagnat. Raportul UNAIDS “Lacunele în Prevenire” arată că la nivel mondial un număr estimat de 1,9 milioane de adulți au fost infectați cu HIV în fiecare an, cel puțin în ultimii cinci ani și că numărul de noi infecții cu HIV este în creștere în unele regiuni. Raportul arată că eforturile pentru prevenirea HIV trebuie revigorate în cazul în care lumea aderă la strategia Fast-track pentru a pune capăt epidemiei cu SIDA pînă în 2030.

Campania “Pledez pentru prevenirea HIV”

În ajunul Zilei Mondiale de combatere SIDA 2016, Campania ”Pledez pentru prevenirea HIV” (#HIVprevention) va explora diferite aspecte ale prevenirii HIV și modul în care acestea se referă la anumite grupuri de persoane, cum ar fi fetele adolescente și femeile tinere, populațiile-cheie și persoanele care trăiesc cu HIV.

Începând din septembrie, campania va oferi, de asemenea, spațiu pentru a-și expune opiniile cu privire la modalitățile de consolidare ale eforturilor în prevenirea HIV. UNAIDS încurajează oamenii din întreaga lume să transmită:

  • O fotografie a palmei pe care să fie înscris un cuvânt sau o frază scurtă care ar comunica ce trebuie de făcut pentru a consolida eforturile în prevenirea HIV, de exemplu: “Mai multe prezervative”,  sau cuvinte/fraze ce țin de împuternicire, incluziune, profilaxia pre-expunere (PrEP), drepturi pentru femei și fete.

Și / sau

  • Un scurt mesaj video (de maxim 30 de secunde), explicând ce trebuie de făcut pentru a reduce noile infecții cu HIV în comunitatea dată.

Fotografia

Fotografiați o mână ridicată cu un cuvânt sau o expresie scrisă pe palmă – fotografia poate să vă arăte doar palma sau palma și fața. Asigurați-vă că mâna nu este prea departe de față!

Mesajul video

Puteți înregistra un mesaj video scurt cu telefonul mobil.

Distribuiți-l

Vizitați pagina de Facebook a UNAIDS și încarcați fotografia/video Dvs. pe pagina special creată pentru eveniment 2016 World AIDS Day #HIVprevention campaign. Apoi, partajați pe pagina Dvs de Facebook pentru a ne ajuta să răspîndim informația în toată lumea.

Alte materiale ale campaniei

Vom pregăti alte materiale pentru campanie, așa ca postere și cărți poștale disponibile pentru a fi descărcate de pe pagina web unaids.org.

Subiecte propuse

Campania va acoperi aspecte ale prevenirii HIV așa ca prezervativele și lubrifianții, reducerea riscurilor, PrEP, circumcizia masculină medicală voluntară, prevenirea transmiterii HIV de la mamă la făt, testarea și supresia virală. Aceasta va explora, de asemenea, modul de abordare a obstacolelor care împiedică fetele adolescente și femeile tinere, populațiile cheie și persoanele care trăiesc cu HIV să acceseze și să utilizeze aceste servicii.

Ca și inspirație pentru mesajele foto/video, v-ați putea gîndi la răspunsul pentru următoarele întrebări:

  • Ce trebuie de făcut pentru a reduce numărul cazurilor noi de infectare cu HIV?
  • Cum putem majora resursele pentru prevenirea HIV?
  • Cine trebuie implicat în planificarea și oferirea programelor și serviciilor de prevenire HIV?
  • Cum putem asigura că programele și serviciile de prevenire HIV acoperă pe cei care au mai mult nevoie?
  • Care politici și abordări trebuie schimbate pentru a consolida eforturile în prevenirea HIV?

Pentru mai multă inspirație, ați putea consulta Angajamentele Fast-Track pentru a stopa SIDA pînă în 2030.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.