Ziua mondială de comemorare a persoanelor decedate de SIDA

Ziua mondială de comemorare a persoanelor decedate de SIDA

Uniunea pentru Echitate și Sănătate în parteneriat cu alte organizații din domeniu în fiecare an, în a treia duminică din luna mai marchează Ziua mondială de comemorare a persoanelor decedate de SIDA.

Astfel, la 15 mai 2022 în Piața Vasile Alecsandri din Bălți au fost organizate un șir de activități care au avut obiectivul să informeze populația generală despre HIV, despre căile de transmitere și metodele de profilaxie și preîntâmpinare a infecției HIV. În acest context, au fost răspândite materiale informaționale, s-a discutat personal cu locuitorii și oaspeții municipiului Bălți.

La fel, oamenii au fost îndemnați să se testeze la HIV pentru a-și cunoaște statutul și au fost încurajați să manifeste toleranță față de persoanele HIV infectate.

Marcarea Zilei internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA oferă o oportunitate pentru sporirea toleranței față de persoanele care trăiesc cu HIV, creșterea nivelului de informare a populației despre infecția HIV/SIDA , precum și reducerea nivelului de discriminare a persoanelor care trăiesc cu HIV și grupurilor vulnerabile la HIV.

#HIVmemorialDay #uniunea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.